Natuurreservaat

Farm "DE VIERDE LIEFDE" (In English)

 

Anderhalf uur rijden vanaf Kaapstad, door Zuid-Afrika's mooie wijngebied en met uitzicht op de imposante Bainskloof, ligt het natuurreservaat "De Vierde Liefde". Het hele gebied is 104 hectare groot en daarvan mag op ongeveer 20 hectare gebouwd worden. Er zijn 24 kavels ("plots") van 5500 m2 tot 1 hectare (zie kaartje). De kopers zijn tevens eigenaar van de rest van het natuurgebied ( nr. 6)

De eerste 2 huizen zijn er nu gebouwd door Rustic Homes.

Prijzen huizen: vanaf EUR 36.350,- Kijk op: www.rustichomes.co.za

Wil je eens de sfeer proeven?...... Huur het huis "The Fish Eagle"

 

 

Alleen nog maar plot 12 (5479m) en plot 14 (4678m) te koop
Prijzen vanaf Eur 60.000

(inclusief VAT - exclusief transfer)

 

Het natuurgebied ligt in Wolseley, 20 km van het historische stadje Tulbagh en 12 km van Ceres, het centrum van de fruitcultuur. Wolseley zelf heeft alleen de "International Supermarket" (niet groter dan een schuur), maar Tulbagh en Ceres hebben goede winkels en vele leuke restaurantjes. De oprit tot "De Vierde Liefde" loopt langs de wijnkelder "Romansrivier".

 

LUISTER NAAR DE SCHREEUW VAN DE VISAREND OP JE EIGEN GRONDGEBIED.

Er is een goede begaanbare weg op het terrein van "De Vierde Liefde" (een zgn. off road). Er is prachtig kristal helder water uit eigen bronnen, een mooie dam met 'waterblommetjies" en een kleine zwemdam met een groot grasveld en picknickplaatsen (alleen voor de bewoners). Momenteel wordt er elektriciteit en telefoonlijnen aangelegd. Er is een eigenarenvereniging, die de zorg heeft over het natuurgebied. Bomen die er niet thuishoren dienen gerooid te worden en er wordt voor nieuwe aanplant zorg gedragen. Ook met de brandveiligheid moet rekening gehouden worden. De bijdrage is op dit moment Eur 45,- per maand.

Er bloeien prachtige "protea" bloemen en fynbos (de trots en glorie van Zuid-Afrika) en vele andere beschermde bloemen. Ook zie je er bijzondere vogels en klein wild. Een ideaal oord voor de natuur liefhebber en mensen die van stilte houden. Voor vakantie of voor een vaste plek. Het reservaat ligt aan de Swartland wijnroute. Golfen en kanovaren (Breede Rivier) kan in de naaste omgeving. Sneeuw in augustus (overdag 23 graden) en zwemmen in december.

 

 

Op 45 minuten rijden van natuurreservaat "De Vierde Liefde" is het prachtige wildreservaat 'Inverdoorn', waar je een "4x4 game drive" kan maken en giraffes, zebra's, witte neushoorns, wildebeesten, antilopes, flamingo's en veel meer kan bewonderenÉÉÉ.. Kijk op hun website: www.inverdoorn.com

 

 

Zuid-Afrika - ALTIJD EEN BLAUWE LUCHT

Informatie:

E-mail Tineke de Nooij
Tineke